Kontakt

Qigong

Medicinsk Qigong enligt Biyun                                    

Qigongen har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden och är en del av den kinesiska medicinen.

Medicinsk Qi Gong – Biyunmetoden är en egenvårdsmetod där man genom avslappning, naturlig andning, koncentration och naturliga rörelser stimulerar livsenergin (qi) i kroppen och hjärtat. Samspelet mellan inre och yttre rörelser, stillhet och aktivitet, ökar förmågan till självläkning och förbättrar kroppens egna funktioner. 

Med långsamma rörelser under djup koncentration stimuleras blod- och energiflödet i kroppen. Rörelserna löser upp spänningar och blockeringar samt mjukar upp leder och muskler på ett enkelt och naturligt sätt.

Träna Qigong för att…

  • Förbättra allmänhälsan
  • Motverka stress och spänningar
  • Förbättra koncentration och inlärning
  • Förebygga och behandla sjukdom och smärta
  • Stärka immunförsvaret.
  • Öka blodcirkulationen

Varför Biyunmetoden?

Biyunmetoden är enkel och lätt att lära sig. Den kan utövas när och var som helst. Ett levande system som bygger på genuina traditioner kombinerat med modern pedagogik och anpassat för dagens livsstil. Metoden är vetenskapligt utvärderad vid bland annat Örebro Universitet och används för rehabilitering och friskvård i vissa landsting.

Hur går det till?

Övningarna är lätta att lära och ta till sig och en kurs är 10 timmar antingen under en helg eller 5 kvällar. När du sedan lärt dig rörelserna kan du träna själv när och var som helst. I varje kurs ingår en CD eller ljudfil och en bok så att man på egen hand kan upprätthålla en regelbunden träning efter kursen. 

För vem?

Alla kan träna Qigong, oavsett fysisk kondition. Många väljer att gå en kurs för att minska stress, förbättra koncentrations- och prestationsförmåga. Qigongen passar mycket bra för utbrända.

Är du Intresserad av en kurs i Qigong?

Kurser både dag- och kvällstid, i grupp eller individuellt. Kurser anordnas också efter önskemål på din arbetsplats eller privat. 

Kontakta mig

Aktuell kurs länk till kurser och utbildningar

Kommande kurser

Start  18 april 2023

5 tisdagkvällar 18.00 - 20.00

Datum 18/4, 25/4, 2/5, 9/5, 16/5

Allhelgonagatan 9

T - Skanstull

Kostnad 1600kr

Te, frukt ingår.